Cool

Författare:

CoolDet här är en hjärtknipande berättelse om Robbie som hamnat i koma efter en bilolycka. Robbie kan höra allt som pågår runt omkring honom i sjukhussängen men han är fast i sin kropp, oförmögen att få kontakt med omvärlden. Hans familj och vänner hittar på allt möjligt för att väcka honom. Robbies favoritspelare i Chelsea, den berömda fotbollsspelaren Zola, kommer och hälsar på! Men Robbie vaknar inte och tiden börjar rinna ut, för ju längre han ligger i koma, ju svårare blir det för honom att vakna. Robbie är rädd att de ska ge upp på honom men mest av allt är han förtvivlad för att Lucky, hans hund och bästa vän blev påkörd, i samma bilolycka som han själv var med om. Nu är Lucky borta för alltid, eller är han det …
Finstämd, rolig och gripande berättelse av Michael Morpurgo. Lättläst, stor text och illustrationer. Passar från åk 5-7.

Du kanske också vill läsa

Ett svar på “Cool”

  1. Vi har fått in några kommentarer från klass 6a på Enskedefältets skola:
    ”Jag tycker att ni borde köpa in alla böcker av Michael Morpurgo. Man lär sig engelska. Det är bra att böckerna är lättlästa.” (Theo)
    ”Cool är sjukt bra! Och engelska lektionerna blir dubbelt så roliga!” (Elin)
    ”Jag tycker Cool är jättebra och vill gärna läsa de andra böckerna av Michael Morpurgo. Det brukar inte vara kul att läsa engelska men när man förstår cvill man bara läsa mer” (Livi)
    ”Cool var den bästa bok jag har läst på väldigt länge så snälla ge oss de andra böckerna av Michael morpurgo!” (Rasmus)